Forbud mot å bruke fluorprodukter på skirenn til og med 16 års klassen

Langrennskomiteen i Norges Skiforbund har innført fluorforbud i klassene til og med 16 år. Fluor er i preparater for å forbedre gliden.

– Dette er et klart verdivalg for alle som er glad i norsk langrenn.

– Vi håper langrenns-Norge vil respektere fluorforbudet ettersom forbudet er basert på tillit, opplyser leder av langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad.

Langrennskomiteen hadde sitt høstmøte i Oslo i helga og gikk for et forbud for flourpreparater for de aldersbestemte klassene under 16 år.

Forbudet vil være underlagt testing og utprøving ettersom forbudet ikke får konsekvenser, men vedtaket gjelder fra og med sesongen 2018/19 og omfatter fluorholdige glidprodukter.

– Det vil bli gjennomført stikkprøver før start i enkelte konkurranser til vinteren. Resultatene av prøvene blir kommunisert til gjeldende klubb etter analysen.

– Det vil ikke bli noen konsekvenser mot enkeltutøvere eller klubb om forbudet brytes ettersom vedtaket er basert på tillit, heter det i en pressemelding fra NSF.

Hvis noen i klubben er usikre rundt dette, er det bare å spørre Frode eller Kenneth (eller Monica på MX sporten). Vi vil også forklare dette grundig på smørekurs/foreldremøte (blir trolig 10.januar). 

Mandag 12/11/18 Frode Estil

Innlogging